Teoriaopinnot

Myynnin digiosaajan koulutuksesta on nyt teoriaosuudet takana. Monenlaisia uusia asioita olen oppinut ja verkko-opiskelu ja -palaveritkin kävivät tutuiksi. Hyvin innostavana saavutuksena pidän Google Digital Garage -sertifikaattia digitaalisen markkinoinnin perusteista. Se motivoi jatkamaan eteenpäin, kun huomaa, että ”Hei, minähän osaan!”

Näiden kuluneiden kahden kuukauden aikana opiskelimme markkinointia sosiaalisessa mediassa, monenlaisia maksullisia ja maksuttomiakin työkaluja somemainonnan avuksi, hakukoneoptimointia ja -mainontaa, verkkokauppaa ja kotisivuja. Näiden lisäksi opimme löytämään omia vahvuuksiamme ja tuomaan niitä esille sekä tuotteistamaan omaa osaamistamme. Palvelumuotoilu tuli myös tutuksi kurssien aikana.

Työharjoitteluun

Mitäs nyt? Teoria on hallussa ja nyt pitäisi kyetä siirtymään työharjoitteluun, osata tehdä opittuja asioita oikeassa työelämässä. Kyllähän se jännittää ja monenlaisia ajatuksia vilisee mielessä. Osaanko minä oikeasti? Entä, jos teenkin jonkin virheen? Jos en onnistukaan näyttämään osaamistani työharjoittelupaikan edustajalle? Tuntuu, että minunhan pitäisi nämä asiat jo osata hoitaa, kun näitähän olemme opiskelleet, teoria on tuttua. Muistanko varmasti kaiken oleellisen?

Nyt ajattelin rentoutua viikonlopun ennen työharjoittelun alkamista. Otan käyttööni ne opit, joita oman osaamisen kursseilla kävimme läpi. Jännittäminen uuden tilanteen edessä on ihan okei. Huokaisen syvään ja opetan itseni ajattelemaan, ettei minun vielä tarvitse kaikkea osata täydellisesti. Työharjoittelun tavoitteenahan on oppia, vahvistaa niitä opiskeltuja tietoja ja taitoja. Minulla on todella hyvät opintomateriaalit sekä aivan mahtava opettaja Suomen Yrittäjäopistosta taustatukenani tällä matkalla. Maanantaina lähden kohti uutta polkua ja sanon itselleni: ”Hyvin sä vedät!”

Suositellut julkaisut

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *