fbpx

Digimarkkinointi – teoriasta työharjoitteluun

Teoriaopinnot

Myynnin digiosaajan koulutuksesta on nyt teoriaosuudet takana. Digimarkkinointi on hyvin mielenkiintoista ja monipuolista! Monenlaisia uusia asioita olen oppinut ja verkko-opiskelu ja -palaveritkin kävivät tutuiksi. Hyvin innostavana saavutuksena pidän Google Digital Garage -sertifikaattia digitaalisen markkinoinnin perusteista. Se motivoi jatkamaan eteenpäin, kun huomaa, että ”Hei, minähän osaan!”

Näiden kuluneiden kahden kuukauden aikana opiskelimme markkinointia sosiaalisessa mediassa, monenlaisia maksullisia ja maksuttomiakin työkaluja somemainonnan avuksi, tutuiksi kävivät niin Facebook, Instagram, YouTube kuin TikTok:kin. Somen lisäksi opiskelimme hakukoneoptimointia ja -mainontaa, verkkokauppaa ja kotisivuja. Näiden lisäksi opimme löytämään omia vahvuuksiamme ja tuomaan niitä esille sekä tuotteistamaan omaa osaamistamme. Palvelumuotoilu tuli myös tutuksi kurssien aikana.

Digimarkkinointi käytäntöön

Mitäs nyt? Teoria on hallussa ja nyt pitäisi kyetä siirtymään työharjoitteluun, osata tehdä opittuja asioita oikeassa työelämässä, siirtää opittu teoria käytäntöön. Kyllähän se jännittää ja monenlaisia ajatuksia vilisee mielessä. Osaanko minä oikeasti? Entä, jos teenkin jonkin virheen? Jos en onnistukaan näyttämään digimarkkinointi-osaamistani työharjoittelupaikan edustajalle? Tuntuu, että minunhan pitäisi nämä asiat jo osata hoitaa, kun näitähän olemme opiskelleet, teoria on tuttua. Muistanko varmasti kaiken oleellisen? Sekin jännittää, miten tulen toimeen työharjoittelupaikan ihmisten kanssa!

Nyt ajattelin rentoutua viikonlopun ennen työharjoittelun alkamista. Otan käyttööni ne opit, joita oman osaamisen kursseilla kävimme läpi. Jännittäminen uuden tilanteen edessä on ihan okei. Huokaisen syvään ja opetan itseni ajattelemaan, ettei minun vielä tarvitse kaikkea osata täydellisesti. Työharjoittelun tavoitteenahan on oppia, vahvistaa niitä opiskeltuja tietoja ja taitoja. Minulla on todella hyvät opintomateriaalit sekä aivan mahtava opettaja Suomen Yrittäjäopistosta taustatukenani tällä matkalla. Maanantaina lähden kohti uutta polkua ja sanon itselleni: ”Hyvin sä vedät!”

Jätä kommentti