fbpx

Työharjoittelu apuna ammatti-identiteetin muodostumisessa

Työharjoittelu Iissä sijaitsevalla Metkatuotteella on ollut todella antoisaa! Harjoittelua on nyt takana jo viisi viikkoa. Aika on mennyt todella nopeasti ja olen suuresti nauttinut työskentelystä yrittäjän kanssa.

Metkatuote on tukku- ja kuluttajakaupan yritys, joka toimii sekä verkkokauppana että paikallisena myymälänä Iissä. Myyntituotteet ovat kotimaisia laatuherkkuja; kahvia, teetä, suklaata ja makeisia. Voin kokemuksesta kertoa, että herkullisia ovat! Kaikki herkut myös pakataan käsin Metkatuotteen omaa suunnittelua oleviin, persoonallisiin myyntipakkauksiinsa Iin liiketilassa. Merkkinä kotimaisesta suunnittelutyöstä yritykselle onkin myönnetty Design from Finland -merkki. Myyntimalliston lisäksi yrityksellä on oma varainhankintamallisto, joka pitää sisällään sekä Design from Finland että Avainlippu-merkeillä varustettuja herkkuja ja pesuaineita. Monet koululuokat ja urheiluseurat ovat tämänkin syksyn aikana onnistuneet mahtavasti kerryttämään varoja ryhmän kassaan.

Digimarkkinointi on vahvuuteni

Tämän viiden viikon aikana olen työharjoittelussani saanut tehdä digimarkkinoinnin tehtäviä todella monipuolisesti:

Olen laittanut Facebook-sivun edustuskuntoon ja aktivoinut sekä Facebook- että Instagram-tilejä. Seuraajia on tileille jo tullut useita lisää. Varsinkin Facebook-julkaisujen kattavuuden ja sitouttavuuden seuranta on hyvin kiinnostavaa. Julkaisuissa olen hyödyntänyt paljon Canva-suunnitteluohjelmaa (on erittäin monipuolinen työväline).

Facebook-postaus
Instagram-postaus

Olen perustanut sähköpostilistan uutiskirjeohjelmaan ja suunnitellut uutiskirjeen, joka lähetettiin kaikille yrityksen jälleenmyyjille. Uutiskirjeen avausten ja klikkausten määrää on ollut todella mielenkiintoista seurata!

Olen tehnyt hakukoneoptimointia verkkokauppaan. Olen suunnitellut ja tutkinut erilaisia hakusanoja ja tuottanut sen pohjalta tekstisisältöä. Olen myös päässyt perustamaan uusia tuotteita verkkokauppaan.

Toki olen tehnyt hurjan paljon kaikkea muutakin mielekästä työtä: palvellut asiakkaita, somistanut myymälää, keräillyt verkkokauppatilauksia, hoitanut sähköpostiviestintää, ottanut kuormaa vastaan, pakannut myytäviä herkkutuotteita myyntipakkauksiinsa… ja monenlaista muuta. Ihanan monipuolinen työ, tuossa ei pääse tylsistymään ja koko ajan on jotain tekemistä.

Tulevaisuuden haaveita

Kulunut aika on ollut erittäin antoisaa, onneksi vielä on muutama viikko jäljellä! Olen oppinut paljon uutta ja saanut syventää teoreettista osaamistani käytäntöön. Olen myös huomannut, että työharjoittelu voi todella auttaa sen oman ammatti-identiteetin muodostumisessa ja omien vahvuuksien löytämisessä. Tässä matkan varrella on koko ajan vahvistunut tunne, että tämä on sitä, mitä haluan työkseni tehdä. Visuaalinen sisällönsuunnittelu, sisällöntuotanto ja sosiaalisen median hallinta ovat ammatillisen osaamiseni kiintopisteitä, joiden ympärille haluan työni rakentaa, kenties joskus jopa itsenäisenä yrittäjänä. Olisi unelmaa saada tarjota omaa osaamistani ja luovuuttani hyödyksi muille yrittäjille, jotka haluavat syystä tai toisesta ulkoistaa markkinoinnin toimintojaan.

Jätä kommentti